Η Ελληνική αγορά ακινήτων δείχνει να αλλάζει κατεύθυνση. Έχεις καταλάβει τι έρχεται;
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου οργάνωσα τη μεγάλη μου διαδικτυακή εκδήλωση «Ακίνητα 2025. Checkpoint» στην υπέροχη «βιβλιοθήκη των 5 αιώνων της ΕΣΗΕΑ». Εκεί πήραμε απαντήσεις για 18 τρέχοντα θέματα του κλάδου των ακινήτων συζητώντας με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά, αναλύσαμε το 4ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων που ετοίμασε το ΠΑΜΑΚ μαζί με τον επ. καθηγητή του ΔΠΘ κ. Γιώργο Σιάκα και στη συνέχεια:
- Εξήγησα τις 3 εκπλήξεις που κρύβει η γνώμη των επαγγελματιών του κλάδου
- Προσδιόρισα τη μεγάλη αλλαγή τάσης που έχουμε πλέον στην αγορά
- Έδωσα 7 νέες προβλέψεις
- Και απάντησα σε δεκάδες ερωτήσεις του κοινού.
Χαίρομαι που για άλλη μία φορά κατάφερα να δώσω Προβάδισμα Γνώσης σε όσους παρακολούθησαν (ή θα παρακολουθήσουν).
Γιατί αποφάσισα το 2023 να ξεκινήσω στην Ελλάδα τις τακτικές έρευνες για την αγορά ακινήτων, που ονόμασα «Βαρόμετρο»; Επειδή ως τότε όλα τα στοιχεία που δημοσιεύονταν αφορούσαν το παρελθόν, κάτι χρήσιμο αλλά «ημιτελές» ως πληροφορία. Θέλησα να «ανιχνεύσω» τις τάσεις για το μέλλον της αγοράς, αναζητώντας κάποια αλλαγή, όταν θα έρθει. Να που ήρθε η αλλαγή στο 4ο Βαρόμετρο, μία ακόμη μεγάλη έρευνα με 1.500+ τηλεφωνικές απαντήσεις, επικεντρωμένη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Η μεγάλη αλλαγή τάσης
Ήδη πριν λίγες μέρες εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ μερικά από τα στοιχεία του 4ου Βαρομέτρου, που είναι με διαφορά το πιο ενδιαφέρον από όλα μέχρι τώρα, μιας και αναδεικνύει πολλά νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελληνική αγορά ακινήτων.
Τέσσερα από αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα. Το 4ο αφορά τα μυστικά που μας «αποκαλύπτουν» οι επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων και συνδυάζεται άριστα με τα πρώτα 3:
1. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πραγματικοί αγοραστές είναι λιγότεροι από τους πωλητές.
Ενώ 23% όσων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται για τα ακίνητα δήλωσαν αγοραστές, όταν το ψάξαμε περισσότερο με τον κ. Σιάκα διαπιστώσαμε πως μόνο το 22% εξ’ αυτών δηλώνουν ότι θέλουν να αγοράσουν άμεσα, εντός εξαμήνου ή εντός χρόνου. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων δηλώνουν αγοραστές θέλουν να αγοράσουν σε 3 χρόνια «ή κάποτε στο μέλλον».
(Μόλις 7 μήνες πριν η κατάσταση ήταν διαφορετική, το 22% ήταν 34%).

Το 22% του 23% είναι λίγο πάνω από 5%. Τόσοι είναι περίπου οι πραγματικοί αγοραστές στην Ελληνική αγορά ακινήτων σήμερα.
Την ίδια ώρα οι πωλητές σταθερά αποτελούν το 8% των πολιτών, όπως περίπου και στα προηγούμενα Βαρόμετρά μας.
Και εδώ είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή τάσης στην Ελληνική αγορά ακινήτων: Οι πωλητές (8%) είναι πια περισσότεροι από τους πραγματικούς αγοραστές (5%)! Αν αυτή η αλλαγή συνεχιστεί και στο επόμενο Βαρόμετρο, τότε θα μιλάμε για ξεκάθαρη αλλαγή πορείας για κάποιες υποκατηγορίες των ακινήτων.
ΥΓ. «Γιατί δεν θέλουν να αγοράσουν;» μπορεί να σκεφθείς. Επειδή θεωρούν τις τιμές υπερβολικές είναι η εξήγησή μου (όχι μόνο η δική μου, θα δεις πιο κάτω).
2. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το 80% των πωλητών μάλλον δεν έχει ανάγκη να πουλήσει…
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με τη «σύνθεση» της ομάδας των πωλητών. Δηλαδή «λες ότι πουλάς, όμως για να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου».
Έτσι «σκάβοντας» περισσότερο ανακαλύψαμε ότι στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των πωλητών θα πουλήσουν μόνο σε μία μεγάλη τιμή. Γιατί; Επειδή μέσα σε έναν χρόνο οι πωλητές με καλή και πολύ καλή οικονομική κατάσταση αυξήθηκαν από το 57% του συνόλου στο 80%. Όταν 8 στους 10 μάλλον «δεν καίγονται να πουλήσουν», αυτό συνήθως μας οδηγεί σε μη ρεαλιστικές τιμές, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να λένε «εγώ τόσα θέλω, αν δεν τα βρω, θα περιμένω» (και αν τα βρουν, συνήθως απλά ανεβάζουν το ζητούμενο τίμημα).

Όχι τυχαία, στη μειοψηφία των ιδιοκτητών που αποδέχεται να πληρωθει μέσω του προγράμματος το «Σπίτι μου, 2», αυτοί οι άνθρωποι είναι οι περισσότεροι.

Ακίνητα 2025. Checkpoint. Οn-demand Webinar!
Πάρε Προβάδισμα Γνώσης στην Ελληνική Αγορά Ακινήτων!
Στα μέσα του 2025 φαίνεται ότι έχουμε μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις μου τον Νοέμβριο του 2024! Στις 11 Ιουνίου παρουσίασα όλα τα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζεις.
3. To “Σπίτι μου, 2» και το επίδομα ενός ενοικίου «ανεβάζουν τις τιμές πώλησης και ενοικίασης των κατοικιών»
Την ώρα που οι περισσότεροι αγοραστές έχουν στην πράξη αποσυρθεί και οι περισσότεροι πωλητές δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν, η Ελληνική κοινωνία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως τόσο το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 2» όσο και το επίδομα ενός ενοικίου που ανακοινώθηκε πρόσφατα στην πράξη ανεβάζουν τις τιμές πώλησης και ενοικίασης!
Το 71% των πολιτών είναι ενημερωμένοι λίγο, αρκετά ή πολύ σχετικά με το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 2», με τους επαγγελματίες της αγοράς (μεσίτες, μηχανικούς, δικηγόρους κλπ) να είναι ενημερωμένοι σε ποσοστό 84%. Αυτοί που θεωρούν ότι οι αυξήσεις είναι πάνω από 10% είναι η μεγαλύτερη ομάδα (40%), ενώ συνολικά το 75% θεωρεί ότι οι τιμές ανέβηκαν εξαιτίας του προγράμματος. Όμωςσε 2 κατηγορίες πολιτών παρατηρούμε ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για την άνοδο των τιμών:
- Το 60% όσων έχουν τεχνική εκπαίδευση θεωρεί ότι οι τιμές ανέβηκαν πάνω από 10%! (Καταλαβαίνω ότι για τους ειδικούς των ερευνώνοι πολίτες με τεχνική εκπαίδευση θεωρούνται άνθρωποι που συνήθως δεν έχουν μεγάλα εισοδήματα στον μέσο όρο τους, είναι «Έλληνες που ζορίζονται οικονομικά»).
- Το 49% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης θεωρούν πως το «Σπίτι μου, 2» ανέβασε τις τιμές στην πόλη τους πάνω από 10%. (Λογικό, είναι πολύ μειωμένο το στοκ ακινήτων εκεί και τέτοιες στρεβλώσεις έχουν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα).

Την ίδια ώρα το 55% των πολιτών θεωρεί πως το μέτρο της επιστροφής ενός ενοικίου στους ενοικιαστές θα ανεβάσει τα ενοίκια, με το 37% να αναμένει σταθεροποίηση. Και πάλι οι πολίτες με τεχνική εκπαίδευση δηλώνουν στην πλειοψηφία τους (74%) ότι το μέτρο θα ανεβάσει τις τιμές. Όχι τυχαία, αυτοί αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα των ενοικιαστών, ξέρουν την πραγματικότητα από πρώτο χέρι.

Για το «Σπίτι μου, 2» και το κακό που θα κάνει στην αγορά έγραψα πολλές φορές, από πολύ νωρίς, ήδη από το 2023. Από τον Μάρτιο το κατάλαβαν και τα περισσότερα ΜΜΕ, πλέον επιβεβαιώνεται ότι το νιώθουν και οι πολίτες…
4. Τα 3 μυστικά των των επαγγελματιών της αγοράς ακινήτων
Πάμε και σε ένα εύρημα που έρχεται και «κουμπώνει» με όλα τα παραπάνω. Για πρώτη φορά οι επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων είναι πολύ «κουμπωμένοι» για το προσεχές μέλλον!
(«Επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων» είναι μία κατηγορία που περιλαμβάνει μεσίτες, εκτιμητές, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, εργολάβους κλπ, όποιον δήλωσε ότι ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο των ακινήτων).
Α. Μέσα σε μερικούς μήνες η πλειοψηφία των επαγγελματιών της αγοράς άλλαξε γνώμη για τις αυξήσεις τιμών
Σε κάθε Βαρόμετρο έχουμε στην αρχή μία σταθερή ερώτηση: «Τα τελευταία χρόνια, στην χώρα μας, οι τιμές των ακινήτων είχαν μία ανοδική τάση. Πως θα χαρακτηρίζατε αυτήν
την τάση;». Οι επιλογές που έχει το πρόσωπο που ερωτάται είναι: Αναμενόμενη, Λογική, Ακατανόητη, Παράλογη, «Φούσκα» και Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ (ΔΞ/ΔΑ).
Στο σύνολο του πληθυσμού σε Αττική και Θεσσαλονίκη η κατάσταση δείχνει «σταθερή». Περίπου 1 στους 3 πολίτες δηλώνουν ότι ήταν αναμενόμενη ή λογική η άνοδος, ενώ 2 στους 3 τη θεωρούν ακατανόητη, παράλογη ή «φούσκα». Η «φούσκα» αντιπροσωπεύει σταθερά το 20 – 25% των απαντήσεων. Αυτά στη γενική εικόνα…
Τον Νοέμβριο του 2024 η εικόνα στους επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων ήταν εντελώς διαφορετική: 66% έβλεπε λογική/αναμενόμενη την άνοδο, 18,5% τη θεωρούσε ακατανόητη/παράλογη, ενώ το 16% την αντιμετώπιζε ως «φούσκα». Παραπλήσιες ήταν οι απαντήσεις τους και τον Μάιο του 2024.
Σήμερα αυτή η πληθυσμιακή ομάδα, που «ζει» καθημερινά την αγορά, έχει εντελώς άλλη εικόνα: Ενώ η κοινωνία συνεχίζει να έχει την ίδια περίπου προσέγγιση, σήμερα (Ιούνιος 2025) οι επαγγελματίες βλέπουν αλλιώς την αγορά: Το 30,5% θεωρεί την άνοδο λογική/αναμενόμενη, το 28% τη θεωρεί ακατανόητη/παράλογη και το 41,5% μιλάει για «φούσκα».

Οι επαγγελματίες του χώρου είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται ότι οι ζητούμενες τιμές πώλησης δεν συμπίπτουν πλέον με τις προσφερόμενες τιμές αγοράς. Μας «λένε» ότι νιώθουν να υπάρχει πρόβλημα και δυσαρμονία…
Β. Απότομη μεταστροφή για τα νεόδμητα…
Μία ακόμη «σταθερή» ερώτηση που περιλαμβάνουμε σε κάθε Βαρόμετρο είναι: «Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, στην πόλη που κατοικείτε, οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών περιμένετε να …» με τις επιλογές απάντησης να είναι: αυξηθούν πάνω από 10%, αυξηθούν ως 10%, μείνουν σταθερές, μειωθούν ως 10%, μειωθούν πάνω από 10%, ΔΞ/ΔΑ.
Η συνολική εικόνα παραμένει αμετάβλητη σε όλες τις έρευνές μας: Σταθερά περίπου 75% των πολιτών περιμένει άνοδο, μάλιστα οι περισσότεροι πάνω από 10%. Όσοι εκτιμούν ότι θα επέλθει σταθεροποίηση είναι… σταθερά κοντά στο 20%.
Τον Μάιο του 2024 οι επαγγελματίες της αγοράς ήταν ακόμη πιο αισιόδοξοι, με το 80% να περιμένει άνοδο και το 20% σταθεροποίηση. Τον Νοέμβριο η κατάσταση ήταν παραπλήσια: 73,5% από αυτούς περίμενε άνοδο, 21% σταθεροποίηση και 5,5% πτώση.
Σήμερα είναι οι μόνοι που μας δίνουν μία εντελώς διαφορετική ματιά: Μόλις το 34,5% περιμένουν να συνεχιστεί η άνοδος στις τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων, το 37% περιμένει σταθεροποίηση των τιμών και το 23% εκτιμά ότι επίκειται πτώση! Δεν μιλάμε για ανθρώπους που κινούνται στην Πρέβεζα ή το Ρέθυμνο, αλλά για επαγγελματίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη!

Για τα νεόδμητα διάφοροι λένε εδώ και καιρό ότι οι τιμές θα ανεβαίνουν για πάντα, επειδή ανεβαίνει το κόστος κατασκευής. Μπορεί και εγώ να ετοιμάζω οικιστικό project στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όμως ήδη από το 2024 εξήγησα στη μεγάλη μου εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής ότι «οι τιμές δεν μπορούν να ανεβαίνουν «επειδή ανέβηκαν τα υλικά». Υπάρχει ένα όριο τιμών που μπορεί να αφομοιώσει η Ελληνική κοινωνία και όταν το ξεπεράσουμε θα υπάρξει μείωση πωλήσεων». Πλέον το αντιλαμβάνονται και όσοι κινούνται καθημερινά στην αγορά, ειδικά όσοι έκτισαν διόροφες μεζονέτες πολλών τετραγωνικών και δεν βλέπουν ζήτηση στις μεγάλες τιμές…
– «Ηλία, γιατί λες κάτι που είναι ενάντια στα συμφέροντά σου;» μπορεί να σκεφθείς. Η απάντηση είναι απλή: Δηλαδή αν πω ψέματα, ο κόσμος δεν θα καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλιώς;
Χρειάζεσαι σοβαρή καθοδήγηση για την επιχειρηματική / επενδυτική σου δραστηριότητα;
Κάθε μήνα συμβουλεύω ως 3 άτομα ή εταιρείες που χρειάζονται «μία out of the box προσέγγιση»
Γράψε μου για να μιλήσουμε! (Η υπηρεσία αυτή έχει κόστος)Γ. Αλλαγή προσδοκιών και για τα ενοίκια
Άλλη μία «σταθερή» ερώτηση στα Βαρόμετρά μας είναι: «Μακροπρόθεσμα, δηλαδή μετά από δώδεκα μήνες από σήμερα, ποια πιστεύετε πως είναι η προοπτική των τιμών των ενοικίων των κατοικιών;». Οι διαθέσιμες απαντήσεις είναι: οι τιμές θα εκτοξευθούν, οι τιμές θα ανεβαίνουν, οι τιμές θα σταθεροποιηθούν, οι τιμές θα πέσουν, είναι μία φούσκα και θα σπάσει, άρα οι τιμές θα πέσουν πολύ, ΔΞ/ΔΑ.
Και εδώ προς το παρόν σε επίπεδο κοινωνίας οι απόψεις είναι πανομοιότυπες σε κάθε έρευνα: Περίπου το 60% περιμενει άνοδο, το 30% σταθεροποίηση και το 10% πτώση.
Κάπως έτσι έβλεπαν την αγορά και οι επαγγελματίες του κλάδου. Πχ τον Νοέμβριο του 2024 το 51,5% από αυτούς περίμενε άνοδο, το 35% σταθεροποίηση και το 3% πτώση των ενοικίων.
Σήμερα έχουν αλλάξει εντελώς την προσέγγισή τους για το μέλλον! Τώρα μόλις το 16,5% όσων κινούνται καθημερινά στην αγορά περιμένει νέες αυξήσεις στα ενοίκια, με το 47% να εκτιμά ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν και το 22% να αναμένει πτώση!

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσουν τα ενοίκια κλπ, αλλά ότι πλέον υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός για το κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν.
Είναι σε όλα αρνητικοί οι επαγγελματίες της αγοράς;
– «Μήπως είναι σε όλα αρνητικοί οι επαγγελματίες της αγοράς; Για αυτό πιστεύουν ότι η αγορά λαχανιάζει;» μπορεί να με ρωτήσεις και θα έχεις δίκιο να το σκεφθείς. Η απάντηση είναι… όχι! Σε αρκετές άλλες ερωτήσεις θεωρούν ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτή που εκτιμά το σύνολο της κοινωνίας. Πχ στη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, το ύψος των επιτοκίων κλπ οι επαγγελματίες του κλάδου είναι 15 – 20% πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.
Τι σημαίνει αυτή η διαφαινόμενη αλλαγή τάσης στην Ελληνική αγορά ακινήτων;
Η πρόβλεψή μου
Όταν:
- Οι πραγματικοί αγοραστές είναι λιγότεροι από τους πωλητές
- Το 80% των πωλητών έχει λεφτά και δεν πουλάει από ανάγκη
- Και οι επαγγελματίες της αγοράς σκέφτονται σχεδόν αντίθετα από την υπόλοιπη κοινωνία
… για μένα είναι ξεκάθαρο ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα μία αλλαγή της τάσης στην Ελληνική αγορά ακινήτων. Στην εκδήλωσή μου «Ακίνητα 2025. Checkpoint» είχα 7 αναλυτικές και τεκμηριωμένες προβλέψεις (και είναι διαθέσιμη on demand), εδώ μπορώ να μοιραστώ μαζί σου μία πρώτη γενική πρόβλεψη.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πχ οι τιμές θα καταρρεύσουν σε λίγους μήνες κλπ. Δεν είμαστε εκεί και δεν θα πάμε προς τα εκεί την επόμενη περίοδο. Πιο πολύ είμαστε στη φάση όπου «οι περισσότεροι αγοραστές λένε πως δεν βιάζονται να αγοράσουν και αναζητούν ευκαιρίες, ενώ οι περισσότεροι πωλητές δεν βιάζονται να πουλήσουν και αναζητούν τον ξένο ή τον «γενναίο» Έλληνα». Όποιος είναι μέσα στην αγορά, καταλαβαίνει τι θέλω να πω.
Εδώ και χρόνια σου λέω ότι η Ελληνική αγορά ακινήτων ουσιαστικά χωρίζεται σε 5 διακριτές κατηγορίες. Τα νέα δεδομένα που είδαμε σήμερα θα επηρεάσουν διαφορετικά κάθε μία από αυτές:
- Για όσον καιρό η ζήτηση στο Παλαιό Ψυχικό είναι τριπλάσια της προσφοράς, τότε οι τιμές εκεί δεν θα αλλάξουν κατεύθυνση.
- Όμως πχ οι τιμές για ακίνητα που «ταιριάζουν» με το πρόγραμμα «Το Σπίτι μου, 2» και ανέβηκαν πάλι πολύ φέτος, δεν θα μπορέσουν να μείνουν εκεί.
Οι ζητούμενες τιμές για αυτά τα ακίνητα (που ταιριάζουν στο πρόγραμμα) μπορεί να παραμείνουν ψηλές. Όμως ήδη σήμερα και πολύ περισσότερο από το Φθινόπωρο, αυτός που θα θελήσει να πουλήσει ένα τέτοιο ακίνητο θα διαπιστώσει ότι πρέπει να μειώσει την τιμή του κατά 15 – 25% για να φτάσει σε συμφωνία και να πάρει όντως λεφτά.
Δεν σου λέω ότι ένα σπίτι με θέα την Ακρόπολη θα δει την τιμή του να πέφτει φέτος, ούτε και θα υπάρξουν το επόμενο εξάμηνο μεγάλες αλλαγές σε ακίνητα που αφορούν ξένους αγοραστές, όμως πχ τα παλιά σπίτια που οι τιμές τους υπερ-φουσκώθηκαν (λόγω του προγράμματος «Το Σπίτι μου, 2») θα μπορέσουν να πουληθούν μόνο αν η τιμή τους μειωθεί και ευθυγραμμιστεί με τις δυνατότητες των αγοραστών. Οι εξαιρέσεις θα επιβεβαιώσουν τον νέο κανόνα.
Η ανεξέλεγκτη άνοδος τιμών για ακίνητα χωρίς μοναδικότητα και προστιθέμενη αξία δείχνει να τελειώνει. Σε άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας βλέπουμε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τα ζητούμενα τιμήματα και πως παρά την άνοδο των τιμών, τον Ιούνιο του 2025 έχει πέσει (!) ο μέσος όρος του διαθέσιμου προς επένδυση ποσού σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2024. Ενώ πριν 7 μήνες το 30% έψαχνε ακίνητο αξίας 100.000 – 150.000 Ευρώ και 27% έψαχνε ακίνητο αξίας 50.000 – 100.000 Ευρώ, σήμερα το 30% έγινε 24% και το 27% έγινε 36%. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Μπορεί να επιβεβαιώθηκαν όλες οι προηγούμενες προβλέψεις μου (με πιο πρόσφατες αυτές στην εκδήλωσή μου στο Μέγαρο τον Νοέμβριο), όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβεί το ίδιο και με αυτήν την πρόβλεψη, ή τις υπόλοιπες που έχω κάνει. Εννοείται πως πριν πάρεις την απόφασή σου θα πρέπει να μιλήσεις με αυτούς που θεωρείς ειδικούς, για να σε συμβουλεύσουν κατάλληλα. Εγώ απλά σου παρουσίασα τα νέα δεδομένα και την προσέγγισή μου, αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς.
Εσύ τι γνώμη έχεις;
Και μην ξεχνάς: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
ΥΓ. Τις προβλέψεις μου για το δεύτερο μισό της χρονιάς για τα ακίνητα στην Ελλάδα τις παρουσίασα στην 3ωρη εκδήλωση που διοργάνωσα στις 11 Ιουνίου με τίτλο «Ακίνητα 2025. Checkpoint». Μαζί μου ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς και ο επ. καθηγητής του ΔΠΘ κ. Γιώργος Σιάκας. Αν θέλεις να δεις όλη τη συζήτηση, την ανάλυση για το 4ο Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων και τις προβλέψεις μου που… συζητήθηκαν, μπες εδώ.
(Ο Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης διευθύνει τον όμιλο εταιρειών MORE, στην Ελλάδα είναι επενδυτής και αναλυτής της αγοράς ακινήτων και ταυτόχρονα συμβουλεύει 300+ επενδυτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία).
Διατυπώστε την άποψη σας