ON-DEMAND ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τα πρώτα άρθρα σε αναγνωσιμότητα του blog μου για το 2022 (top 10)

Η χρονιά που τελείωσε ήταν η δεύτερη για το blog αυτό, η πρώτη του ολόκληρη (12μηνη χρήση, θα λέγαμε αν ήταν εταιρεία). Στη διάρκειά της η αναγνωσιμότητα αυτού του ιστολογίου πολλαπλασιάστηκε και έφτασε πλέον τις 50.000 – 60.000 αναγνώστες τον μήνα, ενώ περίπου 400.000 (!) είναι αυτοί που διάβασαν το blog έστω και μία φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αφού πρώτα σε κοιτάξω στα μάτια και σου πω ένα ολόθερμο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη στήριξή σου σε αυτό το «παράταιρο» (για πολλούς) εγχείρημά μου, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τα «νούμερα» πίσω από τα κείμενα, μιας και έχω δεχθεί εκατοντάδες σχετικές ερωτήσεις. Το κάνω περισσότερο για λόγους διαφάνειας, για να ξέρεις πώς προχωράει αυτή η προσπάθεια, αλλά και για να δεις ποια ήταν τα κείμενα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των άλλων αναγνωστών φέτος και ίσως να ξαναθυμηθείς κάποιο από αυτά.

Έτσι λοιπόν με βάση τα στοιχεία του προγράμματος καταγραφής που έχουμε εγκατεστημένο «πίσω» από το blog μου (Datastudio της Google), τα πρώτα 10 δημοφιλέστερα κείμενα του blog μου για το 2022 ήταν:

10. 

Πόσο κοστίζει το όνομά σου;

14.000 αναγνώστες διάβασαν για περίπου 7,5 λεπτά κατά μέσο όρο την αληθινή ιστορία της οικογένειάς μου το Πάσχα του 1958, μία ιστορία που σημάδεψε όχι μόνο τη δικιά μας ζωή, αλλά και τις ζωές εκατοντάδων άλλων ανθρώπων. Αλήθεια, σε μία κοινωνία που οι περισσότεροι ψάχνουν το εύκολο και γρήγορο κέρδος, έχεις σκεφτεί ποτέ σου πόσο σημαντικό είναι το όνομα που κουβαλάει καθένας από εμάς και πόσο ακριβό είναι να το κρατήσεις καθαρό, συνώνυμο της εντιμότητας;

9.

«Είναι τα χωράφια ο «χρυσός των ακινήτων; Να επενδύσω σε αυτά;» 12 συμβουλές

Οι απόψεις διίστανται! Πολλοί είναι αυτοί που τα αγοράζουν με μανία, άλλοι φεύγουν μακριά, θεωρώντας τα άνευ αντικειμένου. Αυτή η επενδυτική ανάλυση εξήγησε το θέμα σε κάθε του λεπτομέρεια, διαβάστηκε κατά μέσο όρο 6+ λεπτά, από 15.000 περίπου αναγνώστες και χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς ακόμη και σε σχετικές δημόσιες συζητήσεις.

8.

Επενδύσεις στην κρίση: Τα μετρητά, τα ακίνητα και οι ευκαιρίες

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πολλά δεδομενα άλλαξαν γύρω μας. Για αυτό και η ανάλυση σχετικά με την νέα επενδυτική πραγματικότητα (όπως τη βλέπω) συγκέντρωσε 15.500 περίπου αναγνώστες, που αφιέρωσαν 5+ λεπτά διαβάσματος κατά μέσο όρο. Ναι, την ώρα που πολλοί λένε να αποφεύγεις τα μετρητά, εγώ σου εξήγησα γιατί έχω αντίθετη γνώμη…

7.

Ζητάει κάτι ο πελάτης; Βρες το, πρώτος (Το καράβι από την Αργεντινή)

Μία ακόμη ιστορία που οδήγησε δεκάδες από εσάς να μου στείλετε το μήνυμά σας και σας ευχαριστώ για αυτό. Πριν από περίπου 60 χρόνια, ο πατέρας μου βρέθηκε μπροστά στον δικό του «Γόρδιο Δεσμό», μην έχοντας λύση για να προσφέρει στην πελατεία του οικογενειακού μας κρεοπωλείου αυτό που έψαχνε. Τη βρήκε όμως τελικά την άκρη! Την αληθινή αυτή ιστορία διάβασαν 15.500+ αναγνώστες, για σχεδόν 9 (!) λεπτά κατά μέσο όρο…

6.

«Οι τράπεζες δανείζουν εύκολα», αρκεί να εκπληρώνεις αυτές τις 10… απλές προϋποθέσεις!

Ο τίτλος ήταν σκόπιμα «ελαφρά παραπλανητικός», μιας και δεν υπάρχουν εύκολα δάνεια στις μέρες μας. Ο διάλογος που παρουσίασα περιέγραψε ακριβώς την πραγματική δυσκολία που υπάρχει πίσω από το «απλό» του πράγματος. Έχω γράψει 4 – 5 κείμενα για δάνεια, όμως αυτό διαβάστηκε περισσότερο από όλα, με 15.500+ αναγνώστες και 6 λεπτά ανάγνωσης κατά μέσο όρο.

eBook Cover
Δωρεάν e-Book

Το πιο πολύτιμο (δωρεάν) βιβλίο για το επιχειρείν που έχεις διαβάσει.

Στο Πρώτο Βήμα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για τη δουλειά σου.

Του Ηλία Π. Παπαγεωργιάδη Κατέβασέ το τώρα

5.

Πώς οι Ρουμάνοι προστάτεψαν απλά τους πολίτες και την οικονομία τους. Πλαφόν σε ρεύμα και αέριο, πόλεμος με τα βενζινάδικα

Όταν τον Μάρτιο έγραψα το κείμενο αυτό, στην Ελλάδα η συζήτηση ήταν πως «δεν αντέχει η οικονομία να μπουν πλαφόν και να επιδοτηθούν οι τιμές». Ήταν το πρώτο μου κείμενο που έσπασε το φράγμα των 20.000 αναγνωστών (με 6 λεπτά διαβάσματος κατά μέσο όρο) και είχε εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις. Τη συνέχεια την ξέρεις…

4.

«Μου περισσεύουν 30.000 Ευρώ. Τι τα κάνω;» (10 συμβουλές και ένα παράδειγμα επένδυσης)

8 περίπου λεπτά μέσο όρο ανάγνωσης και 22.500+ αναγνώστες είχε το κείμενό μου σχετικά με το πώς να επενδύσει κάποιος 30.000 Ευρώ, με λεπτομέρειες, στρατηγική και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα επένδυσης. Επίσης παραμένει ένα από τα πρώτα 3 παλαιότερα κείμενα που συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων «μελετούν εις βάθος» το blogμου. Αν δεν το διάβασες ακόμη, αξίζει τον κόπο!

3.

Έχεις επιχείρηση; 10 συμβουλές για να προετοιμαστείς για τους πιο δύσκολους 24 μήνες της ζωής σου

Το να γράφουμε απλώς ότι έρχεται κρίση δεν αποτελεί ούτε νέο πια, ούτε προσφέρει κάποια λύση σε όσους μας διαβάζουν. Για αυτό και αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα και να σου παρουσιάσω 10 συγκεκριμένες συμβουλές για να προετοιμαστείς για τη δύσκολο περίοδο που έχει ξεκινήσει και λογικά θα κρατήσει τουλάχιστον ως τα μέσα του 2024. Η απήχηση του κειμένου αυτού ήταν εντυπωσιακή, ξεπερνώντας τους 23.000 αναγνώστες και τα 7 λεπτά ανάγνωσης κατά μέσο όρο.

2.

Ο «χρυσός κανόνας»: Πώς ανοίγουν (και πώς κλείνουν) τα καφέ στην Ελλάδα

Ένα ακόμη κείμενο που έφτασε μέχρι και στις… πανεπιστημιακές έδρες! 24.000+ αναγνώστες διάβασαν αναλυτικά (8+ λεπτά ανάγνωσης) το πώς ανοίγουν και το πώς κλείνουν τα καφέ στη χώρα μας και από τα μηνύματα που έλαβα, μάλλον η παρουσίαση είναι επιτυχής και ακριβής. Το συγκεκριμένο θέμα επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα «συνεταιρισμών» στην Ελλάδα, για αυτό και διατηρεί διαχρονικό ενδιαφέρον.

1.

Ακίνητα, 2023. Τι θα πέσει, τι θα ανέβει. Αν, πότε και γιατί

Το πρώτο μου άρθρο που έσπασε το φράγμα των 30.000 αναγνωστών (με 5,5+ λεπτά μέσο χρόνο ανάγνωσης) αφορούσε τα ακίνητα, όπως είναι φυσικό. Η ανάλυση αυτή χρησιμοποιήθηκε από πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους της αγοράς, μιας και η έμφασή της δεν είναι στο να «πετάξει δύο προβλέψεις και τέλος», αλλά στο να εξηγήσει τους μηχανισμούς της αγοράς που στο τέλος καταλήγουν να κινούν και τις τιμές των ακινήτων.

Για σένα ποιο / ποια ήταν τα κορυφαία μου κείμενα μέσα στο 2022;

Τι θα ήθελες να γράψω το 2023;

Είμαι στη διάθεσή σου να το συζητήσουμε!

Καλή Χρονιά, με υγεία, χαρά και σωστές επιλογές!

Ηλίας

Reader Interactions

Ilias P. Papageorgiadis

Ilias Papageorgiadis

Ο Ηλίας Π. Παπαγεωργιάδης είναι επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων, με δραστηριότητα από το 1993, πολλά και πετυχημένα projects, έντονη κοινωνική δράση, ενώ έχει συγγράψει και 4 βιβλία.

Διατυπώστε την άποψη σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θέλεις να λαμβάνεις τα κείμενά μου απευθείας στο email σου;

Με ένα newsletter κάθε εβδομάδα. Επίσης θα πάρεις με προτεραιότητα τα υπό έκδοση e-books μου.

Με την εγγραφή σου συμφωνείς στην Πολιτική Τήρησης Απορρήτου του blog μου